Brabants Afval Team

Brabants Afval Team

Brabants Afval Team

Wie in Tilburg aan afval denkt, denkt aan het Brabants Afval Team (BAT). Het BAT zorgt ervoor dat bij de ruim 90.000 huishoudens het huishoudelijk afval wordt opgehaald. Maar we gaan nog een stapje verder. Naast particulieren, instellingen, scholen, horeca en het bedrijfsleven maken ook een groot aantal omliggende gemeenten gebruik van onze diensten. Onze visie is dat we niet alleen containers leveren, maar optimale oplossingen aangepast aan de wensen en eisen van de klant! Per jaar zamelen we ruim 100 miljoen kilo huishoudelijk en bedrijfsafval in. Tevens is het BAT verantwoordelijk voor de gladheidbestrijding binnen de gemeente Tilburg.

Duurzame bedrijfsvoering

Het BAT vindt duurzaamheid heel belangrijk. Daarom wordt zoveel mogelijk afval gesorteerd verwerkt. Door het sorteren van het afval, kan het afval gerecycled worden. Hierdoor gaat er minder afval de verbrandingsoven in en is er minder CO2 uitstoot. Iedere afvalstroom heeft een apart verwerkingsproces.
Hierbij hanteren wij de voorkeursvolgorde zoals in het landelijk afvalbeheersplan is beschreven. De voorkeursvolgorde houdt in dat het voorkomen van afval (preventie) de voorkeur heeft boven hergebruik. En dat hergebruik beter is dan verbranden en storten. In principe is het zo dat het meeste afval dat gerecycled kan worden tegen lagere kosten afgevoerd kan worden en bijdraagt aan de circulaire economie.

We zorgen voor werkgelegenheid waardoor we bijdragen aan de economische groei in de regio. Daarnaast lopen we met landelijke milieupartners zoals Wecycle (elektrisch afval) en Nedvang (plastic afval) voor de muziek uit. Kortom: het BAT is als overheidsinstelling een betrouwbare en integere partner, die thuis is in het Brabantse land en een duurzaam en compleet dienstenpakket levert.

BAT en Bedrijvenronde

Het BAT zal tijdens de Bedrijvenronde 2017 de milieustraat Albion aan de Caledoniastraat 9 openstellen. Op deze locatie zullen diverse activiteiten voor jong en oud te zien en te doen zijn. U kunt een rondleiding krijgen op het terrein. U kunt daarbij zien hoe het gebrachte afval wordt verwerkt voor transport naar de diverse afvalverwerkers. Er zijn verschillende demo's van voertuigen die containers leegmaken, containers verzetten en afval bewerken. Ook kunnen een aantal voertuigen worden bezichtigd (neem eens plaats achter het stuur!) en wordt het strooimaterieel opengesteld.

Tijdens de Bedrijvenronde kunt u ruimschoots kennis maken met alles wat het BAT te bieden heeft. Van afvalinzameling tot gladheidbestrijding en van vrachtwagen tot shovel. Kom eens een kijkje nemen achter de schermen van het Brabants Afval Team!

Locatie:

Caledoniastraat 9 Tilburg

Bekijk meer op http://www.bat.nl/

Bij welke bedrijven ga jij een kijkje nemen?

Laat het ons weten en deel het via Facebook!

Ik ga naar